Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 20 aug 2011, and is filled under Länktips, Noterat, Research.

Current post is tagged

, , , ,

Dåliga kommentarsfält ger färre besök?

Diagram över inställning till kommentarerMarknadsföringstidningen Ad Age har låtit göra en undersökning av folks syn på och användning av kommentarsfält på mediewebbplatser och det är kanske inte så förvånande att hälften av de tillfrågade generellt inte tycker det gör varken till eller från om det finns kommentarsmöjlighet eller att en sjundedel faktiskt tycker det är en direkt negativ del av en site.

Det spännande händer dock när statistiken segmenteras lite. För samtidigt som hälften av 18-34-åringarna tycker att kommentarsmöjlighet lockar till besök är det bara en fjärdedel av dem som alltid eller ofta kommenterar. Hos 35+-gruppen är det ungefär hälften som inte bryr sig om kommentarsmöjlighet och runt 40% som aldrig kommenterar (alltså inte ens nån gång ibland).

Extra intressant är nog ändå två saker ang. hatiska kommentarer:

1) En fjärdedel slutar helt enkelt läsa kommentarerna när det dyker upp stötande inlägg och nästan en tiondel tycker den typen av kommentarer påverkar deras lust att återvända till siten. Genom att inte hålla kommentarsfälten fria från troll och hat riskerar alltså mediebolagen att förlora besökare.

2) 6% av de svarande tycker tvärt om att just hatkommentarer är något som engagerar dem att skriva egna kommentarer. Frågan är om deras inlägg gynnar debatten eller om de helt enkelt är en del av den negativa cirkeln?

Undersökningen kan läsas i sin helhet på AdAge.com: 63% of Readers Don’t Care if Your Site Allows Comments och det finns m.a.o. en del uppslag för vidare studier.

Kommentarer inaktiverade.