Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 30 mar 2011, and is filled under Noterat.

Current post is tagged

, ,

DN.se har en bugg i kommentarerna

DN.se - bugg i kommentarssystemetJag upptäckte precis att den som vill skriva betydligt längre än de 500 tecken som erbjuds för kommentering hos DN.se enkelt kan göra det i Namn-fältet som tydligen inte har någon teckenbegränsning.

Testet gjordes efter att ha sett kommentarsspam på artikeln Extrema löneskillnader på Stena Lines färjor och kan ses som oavslutat eftersom jag tröttnade på att kopiera in text efter en stund. Screenshot av inlägget finns till höger, där inlägget är i svart text och signaturen i grått.

Totalt är ”signaturen” på 5590 tecken, d.v.s. mer än elva gånger så lång som kommentaren, vilket ger ett enormt kryphål för den som inte vill hålla sig till DN.se:s regler.

Självklart anmälde jag kommentaren och gjorde det som en buggrapport.

[Tillägg (något senare): Missen i designen visar på vikten av att vara konsekvent. I det här fallet har de en teckenbegränsning, men utan att tänka på att det skulle implementeras på alla inmatningsfält.

Förhoppningsvis gör de någonting åt problemet snabbt. Jag kommer i vilket fall att kolla in det igen om ett par veckor.]

One Comment

  1. […] system har diverse buggar (bl.a. att anmälningsfunktionen inte alltid fungerar, samt några kodmissar som jag rapporterat tidigare). Det som de dock sätter som främsta orsak (och som fick mig att haja till) var detta: Orsaken […]