Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 07 sep 2011, and is filled under Användbarhet.

Current post is tagged

, , ,

DN: ”strunta i artikeln, kommentera istället”

Okej, rubriken är inte ett citat, men väl en konkretisering av DN:s designval att mellan ingressen och brödtexten i debattartiklar skriva ”Kommentera debattartikeln nedan.

hoppa över artikelnUtöver att artikeltexten nedprioriteras riskerar DN att gynna processen att vissa inte läser hela artikeln innan de kommenterar. Texten fungerar ändå som en signal att det är viktigare att kommentera än att läsa klart – ”det läsvärda är ju redan är sammanfattat i ingressen, så kommentera direkt”.

Förslag till förbättring

Då jag tror texten kom till lite ad hoc för att meddela att inte alla kommenteringsmöjligheter var stängda bör det inte vara ett så stort beslut att flytta eller skrota den. Att ha den som förtydligande meddelande under artikeln torde räcka (inte minst som kommentarsmöjlighet redan signaleras i toolboxen till höger om brödtexten).

Uppdatering (13:32)

Via Twitter fick jag precis reda på att DN kör ett test med kommentering och närvarande journalist på 1-3 artiklar per dag. Ska bli intressant att följa upp för att se hur det går.

One Comment

  1. […] skrev tidigare om att DN:s information att en artikel går att kommentera riskerade att ta bort fokus från texten […]