Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 16 mar 2011, and is filled under Noterat.

Current post is tagged

, , , ,

Facebook försämrar kommentarerna

Upptäckte precis att Facebook ändrat i kommenterarssystemet igen. Denna gång har de gjort så att kommentaren skickas när man trycker enter vilket är en förenkling, men samtidigt ett stort steg bort från att möjliggöra en längre konversation.

facebook utan radbrytningGenom att försvåra styckesindelning (vilket ju skapas m.h.a. enter-radbrytning) skapar de flera trösklar mot att skriva långa kommentarer:

  1. för läsaren är en text utan styckesindelning ansträngande då stycken bl.a. är en positionshjälp vid läsning – utan stycken uppfattas en text som en svårforcerad ordvägg
  2. för kommenteraren är styckesindelning bl.a. ett sätt att separera olika delämnen i texten från varandra

Den här förändringen kommer, om den implementeras fullt ut, sannolikt orsaka ett skifte till kortare kommentarer och försämrade diskussionsmöjligheter. D.v.s. det går tvärt emot funktionaliteten i deras autoförstorande textinmatningsfält som jag skrivit om tidigare.

Jag hoppas verkligen det bara är ett test som skrotas.

[Nog för att det ju går att använda <shift>+<enter> för att göra ny rad / nytt stycke, men det är ändå ett konventionsbrott som orsakar problem då inte alla känner till ”tricket” samt att det inte är något som skiljer textskrivande på Facebook mot textskrivande i princip överallt annars.]

Kommentarer inaktiverade.