Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 14 maj 2011, and is filled under Arkeologi.

Current post is tagged

, ,

Förlorat i historien: OpinionLine

Okej, så det har varit lågt med utkast till kapitel ett tag nu, men det betyder inte att jag ligger helt på latsidan. Efterforskningarna fortsätter och här är en kortis som nog bäst kan benämnas internetarkeologi.

Via länk till en återpostning på Atari Age av Remembering the GameLine dök jag på kommentarssystemet OpinionLine – eller snarare en kort passus om att det aldrig blev av.

Enligt de mycket knapphändiga beskrivningar som ligger ute skulle OpinionLine fungera som ett nutida webforum, men för nära 30 år sen(!). D.v.s. samtidigt som andra satt och meckade med BBS:er och över ett decenium innan W3C:s WIT-forum som kom ’95 (och som jag kommer nörda in mig kring förr eller senare).

Atari 2600Diskussionssystemet skulle finnas tillgängligt för den som hade en Atari 2600 med GameLine-cartridget som möjliggjorde teleuppkoppling till databasen. Det kan nog även ha underlättat att köpa till ett tangentbord för att slippa skriva med joysticken.

Orsaken att OpinionLine aldrig lanserades var den amerikanska videospelskraschen ’83, där proppen gick ur videospelsbubblan (okej, jag blandar metaforer, men ändå) och industrin kraschade.

Tyvärr har jag inte hittat någonting mer om OpinionLine än detta, men det är ändå intessant at se att tanken på en bättre strukturerad webdiskussion än BBS fanns redan då.

Kommentarer inaktiverade.