Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 23 jun 2011, and is filled under Användbarhet, Noterat.

Current post is tagged

, , , ,

Hur du gör nytt stycke i en kommentar på Facebook och hur du får fram kommentarerna på SvD.se

Eftersom ett par av de återkommande sökträffarna för den här boken / bloggen är i stil med ”ny rad facebook kommentarer”, ”nytt stycke facebook” samt ”svd kommentarer visas ej” och ”svd visa kommentarer” så tänkte jag helt enkelt försöka ge ett par snabba och enkla svar på de återkommande frågorna.

Hur du gör nytt stycke i en kommentar på Facebook

När Facebook gjorde om sitt kommentarssystem tog de av nån anledning bort ”svara”-knappen och gjorde så att enter skickade kommentaren istället för att göra radbrytning. Resultatet blev att många råkar skicka halvskrivna inlägg och måste dubbelposta.

facebook.com - radbryt med shift och enterLösningen är i alla fall att använda shift-tangenten i kombination med enter för att radbryta.

Skriv en rad eller ett stycke, sen håller du inne shift-knappen och trycker enter för att göra ett radbyte.

Varför Facebook inte meddelar såna förändringar när de görs är en gåta.

Läs gärna mer om Facebooks uppdatering av kommentarssystemet i inlägget Facebook försämrar kommentarerna.

Hur du får fram kommentarerna på SvD.se

Många har nog märkt att artikelsidan bara laddar om när man klickar på ”Visa kommentar”, men då får man inte ge sig, utan helt enkelt scrolla ned till kommentarerna och klicka igen så kommer de fram.

svd.se disqus-barAtt man i vissa webbläsare (främst Firefox, Safari och Chrome?) måste klicka två gånger för att se kommentarerna är nog inte ett medvetet val av SvD, utan helt enkelt en bugg som de inte är medvetna om själva (inte minst som de fortfarande har kvar regeln om att inte skriva mer än 500 tecken trots att Disqus tillåter långt mer och regeln inte efterföljs av användarna eller upprätthålls av moderatorerna).

Läs gärna mer om SvD:s byte av kommentarssystem i inlägget SvD.se gör om, men gör de rätt?

Lycka till med kommenterandet! :)

One Comment

  1. […] Ingen kommentar en onlinebok om kommentarssystem och analys Gå till innehåll HemBoken1. Inledning (utkast)5. Systemens utformning – en inventering (utkast)Länkspam? / Link spam?Om ← Hur du gör nytt stycke i en kommentar på Facebook och hur du får fram kommentarerna på Sv… […]