Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 08 maj 2011, and is filled under (meta).

Current post is tagged

, , , ,

@mentions – nu även på Ingen kommentar

Ingen kommentar har fått ett nytt tillägg: Twitterize. Byggt av Tw@lolitaloco är det en plugin som helt enkelt länkar automatiskt till Twitter om det dyker upp ett @-namn eller en #-tagg

Det är inte riktigt som de @mentions som Disqus och Facebook har, utan fixar bara en länk till personens twitterprofil, alternativt ett hashtagflöde.

Det snickras lite smått på att få det att funka i kommentarerna också och om det blir av ska det bli riktigt kul att testa!

I grundformen så tar den dock alla @ och #, vilket innebar ett litet problem för mig så exempelvis postningen om Disqus @mentions autolänkades, så jag tweakade pluginen lite så att det krävs ett prefix för att länkning ska ske.

Valt prefix är Tw, så om jag bara skriver ”@MabandeOpenBeta” händer inget, men om jag skriver ”TwTw@MabandeOpenBeta ” händer det grejer och ni kan klicka er fram till mig på Twitter (naturligtvis försvinner ju Tw- i och med länkningen också så att det blir Tw@MabandeOpenBeta och inget annat). Samma sak gäller för #hashtags där ett Tw ger exempelvis Tw#1000albums medan en listning i stil med #1 och #2 klarar sig från länkning.

Jag gillar plugin-idén och ser redan fram emot version 2.0 :)

Kommentarer inaktiverade.