Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 19 sep 2011, and is filled under Noterat.

Current post is tagged

, , , , , ,

Ring P1 inför en dialogredaktör

Sveriges Radios program Ring P1, känt för sina mer eller mindre fascinerande inringare, har liksom övriga medieaktörer i Sverige tagit till sig av kommentarsfältsdebatten och inför nu dels en dialogredaktör och dels aktivare upprätthållande av reglerna.

Dialogredaktörens uppdrag består enligt debattartikeln i att ”ställa motfrågor, vara nyfiken, engagerad och intresserad” för att på så sätt generera en bra dialog. Webdiskussionen kommer även lyftas in i radiodialogen på ett tydligare sätt och om kommentarer behöver modereras bort kommer det även motiveras från och med nu.

Inalles är detta bra och konstruktiva åtgärder, för där andra lägger ansvaret helt på besökarna (åtminstone Ring P1) har SR insett sitt eget ansvar och att det inte går att lämna forumet vind för våg.

Aktivt deltagande från redaktionen, aktiv moderering och integration av kommentarerna i programmet ger goda förutsättningar för en konstruktiv dialog.

Det ska bli intressant att göra en jämförande uppföljning av kommentarerna om ett par månader för att se hur det har lyckats.

Debattartikeln finns på Expressen.se och på Ring P1:s hemsida finns kompletteringarna.

(men, som vanligt: citatet ”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.” är inte från Voltaire, utan från E.B. Hall som skrev en Voltaire-biografi 1906)

Kommentarer inaktiverade.