Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 31 dec 2011, and is filled under Noterat.

Current post is tagged

, , , ,

Vi vinkar farväl till Wave

Google Wave logoFörra året (2010) meddelades att Google Wave inte längre skulle utvecklas, utan sättas på sparlåga. Nu har datumen kommit för den slutgiltiga avvecklingen:

31 januari 2012 stängs skrivmöjligheterna och det kommer då inte att vara möjligt att starta nya vågor eller delta i gamla. Dock går det att läsa dem fram till den sista april.

Hur räddar jag mina vågor?

Det kommer vara möjligt att använda den inbyggda pdf-skaparen fram till nedsläckningen. Wave-teamet tipsar också om ett par open source-alternativ (Apache Wave och Walkaround, baserad på Apache Wave) som tillåter import av vågor fram till den slutgiltiga nedsläckningen.

Eftermäle

Just Google Wave har en speciell plats i mitt hjärta då det var det kommunikationssystem som fick mig att fråga ”hur tänkte de egentligen att man skulle använda det här?”, så utan Wave hade det kanske inte blivit just den C-uppsatsen eller det här bokförsöket.

Som jag skrivit tidigare tror jag en del Wave-funktion kommer kannibaliseras in i Google+, något som även hittas lite och, så Wave kommer inte försvinna helt. När det gäller Waves framtid på Ingen kommentar så kommer det en Arkeologi-postning inom sinom tid, men fram till dess vinkar vi farväl till både 2011 och Google Wave.

Gone with not a bang, but a wimper…

Kommentarer inaktiverade.