Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 17 sep 2012, and is filled under Noterat.

Current post is tagged

, , , , ,

Även Kulturnytt stänger kommentarsfälten

logo för Sveriges RadioKommentarsfältsdöden rasar vidare. Tidigare idag meddelade även SR:s Kulturnytt att de stänger kommenteringen på sina sidor, något som Kulturredaktionens t.f. redaktionschef, Elin Claeson Hirschfeldt, motiverar med att:

innehållet i de diskussioner som förts i kommentarsfälten levt upp till våra önskningar om en konstruktiv och intressant dialog med lyssnarna

En snabb titt på de kvarvarande kommentarerna ger att det i och för sig oftast inte är en så hög intellektuell nivå på det som skrivs, men inte samma avgrundsdjup som på många andra ställen. De mest diskussionsfientliga kommentarerna återfinns (som förväntat) på de inslag som har med samhällsjournalistik att göra, men även där är de ofta överraskande milda. Något som dock kan tyda på effektiv moderering från redaktionens sida.

Trist att det inte funkade för Kulturnytt heller. Dock positivt att de satsar på att hålla kommentarerna under debattprogrammet Nya Vågen öppna (jag hoppas dock på stärkt relevans- och hyfsmoderering där).

Läs hela inlägget på SR.se: Kulturnytt stänger kommentarsfälten

Kommentarer inaktiverade.