Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 18 feb 2012, and is filled under Användbarhet.

Current post is tagged

, , , ,

Twitters förbättring av konversations­översikten

Då jag inte fått Tw#newnewtwitter (den senaste omdaningen av Twitter) förrän häromveckan har jag tidigare inte kunnat studera det ordentligt. Många har dock beklagat sig över de layoutmässiga förändringarna – känslan av att allting har flyttats till motsatt plats – men det är ingenting jag tänker ta upp här.

Struktur för visningen av en twitterdiskussionFör den stora positiva förändringen är att det nu är enklare att följa en dialog.

Genom att klicka på ett tweet i en konversation öppnas konversationen och visar de senaste inläggen i diskussionstråden. Vid testning verkar det vara en maxgräns för visning som går vid åtta inlägg i en diskussion och det är en rakt trådmässig visning – sidodiskussioner och vanliga mentions visas inte även om de kan vara relevanta för diskussionen.

För att underlätta överblicken finns även visuella markeringar av det tweet som användes för att öppna konversationen. Som annan bakgrundsfärg, större storlek, samt pilar som visar vilka inlägg det länkar till.

Trots sina tillkorta­kommanden är det ändå en mycket stor förbättring mot tidigare, då det enbart gick att se det inlägg som ett tweet var svar på. En ökning till åtta (eller fler) ger en gigantisk ökning av möjligheten att få ett sammanhang för vad som sagts.

Kommentarer inaktiverade.