Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 02 okt 2013, and is filled under Noterat.

Current post is tagged

, , , , , ,

Facebook har gigantiska problem med online-mobbning

Ditch the Label: cyberbullying by social networkI debatten om näthat och onlinemobbning brukar argumentet om att det är anonymiteten som ger förövarna mod att trakassera.

Yttrligare en studie visar nu hur fel det antagandet är. Den brittiska antimobbningsorganisationen Ditch The Label har frågat 10008 unga (13-22), främst brittiska och amerikanska tonåringar, och svaren är inte helt uppmuntrande: sju av tio har råkat ut för trakasserier, nästan fyra av tio utsätts ofta och två av tio trakasseras dagligen.

Stick i stäv mot ”anonymiteten är problemet”-tesen står faktumet att mobbning är väldigt vanligt på Facebook, 54% av de tillfrågade uppgav att de blivit eller blir trakasserade där och YouTube, som häromveckan ändrade om sina kommentarer för att bli av med hatinläggen, är i sammanhanget en lugn oas, där bara 21% upplevt sig utsatta (trots de ”anonyma” kommentarerna).

Värst var dock MySpace, det pseudonyma communityt där hela 89% av användarna blivit trakasserade. Dock var det bara 4% av de tillfrågade som ens hade ett konto där och Myspace har varit på dekis länge, så där är det nog inte främst anonymitet / pseudonymitet som spökar.

Läs hela studien på ditchthelabel.org/annual-bullying-survey

Kommentarer inaktiverade.