Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 27 nov 2013, and is filled under Användbarhet.

Current post is tagged

, , ,

Flow Portal – Wikipedia bygger nytt

Logo för Wikipedias kommentarssystem FlowSom en del av arbetet med att göra Wikipedia mer lättillgängligt för internetanvändare som är ovana vid markup bygger Wikimedia nu ett eget kommentarssystem med automatisk indentering och (vad jag förstått) WYSIWYG, d.v.s. användarna ska kunna hantera det utan att behöva utbilda sig i hur exempelvis fetstil skapas.

Systemet, kallar Flow Portal, är i nuläget i byggfasen med en interaktiv prototyp som uppdateras löpande. En ordentlig betatestning är alltså fortfarande inte aktuell, men jag hoppas det blir klart snart, för den som någon gång varit inblandad i en redigeringsdiskussion på Wikipedia vet att det inte dröjer många vändor förrän den blir en svåröverskådlig textmassa.

Läs mer på MediaWikis sida om projektet: Flow Portal – MediaWiki.

2 Comments

 1. Benny
  27 november, 2013

  Håller helt med. Jag har var med i diskussioner (läs editorial wars) på svenska Wikipedia, som mynnade ut i en massa ingenting. Hoppas Wikipedia blir lite mer ”social” än vad den är idag, för nu är den ack så tråkig!

  • André
   27 november, 2013

   Ja, jag tror det kan vara ett utmärkt sätt att få in fler som inte är tech savvy, men gärna vill hjälpa till (som Jimmy Wales sa på Internetdagarna så finns det ju många som är enormt kunniga inom sitt specialområde, men blir avskräckta av all ”kod”).