Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 25 maj 2013, and is filled under Noterat.

Current post is tagged

, , , , ,

Hejdå Buzz! (Google har satt slutdatum)

logo för Google buzzFör två år sedan (2011) meddelade Google att Buzz skulle läggas ned. Nu börjar det så bli dags: Google Buzz har fått ett begravningsdatum.

Hur räddar jag mina inlägg?

Till glädje för den som mot all förmodan faktiskt använde buzz så kommer alla poster som lagts upp överföras till respektive användares Google drive-konto sorterat i två kategorier beroende av om det skrevs publikt eller inte – allt som skrivits som svar på andras inlägg kommer för övrigt sparas hos dem. De publika posterna kommer även synas på din Google-profil tillsammans med de svar de fått, så vill du plocka bort dina inlägg eller svar på andras inlägg har du fram till 17 juli på dig att rensa.

Requiem

Buzz var inte ett lika ambitiöst projekt som Wave, utan siktade mest på att få in Google på sociala media-marknaden, men eftersom ingen riktigt fastnade för det (heller) blev det en också något av en flopp. Att buzz även ansågs bryta mot olika integritetslagar gjorde nog inte saken bättre och det lades till sist ned.

Nedläggningen gjordes nog dock främst till förmån för att koncentrera all kraft på Google+.

I korthet

Vad: Google buzz

Lanserat: 9 feb, 2010

Nedlagt: 14 okt, 2011

Begravt: 17 jul, 2013(?)

One Comment

  1. […] Googles första riktiga försök att ta sig in i sociala medier- / community-svängen (långt innan Buzz och Facebook) och lanserades i januari […]