Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 10 feb 2013, and is filled under Tips.

Current post is tagged

, , , ,

Noll hat med Zerohate? Ett nytt verktyg för att moderera på Facebook

Under den senaste veckans diskussion om näthat fick Martin Camitz både nog och en idé, så han skapade Zero Hate: ett modereringsverktyg för Facebook.

Han skriver om verktyget på sin blogg:

Det är utomordentligt viktigt att ligga steget för när det väl brakar loss. Det handlar inte bara om beredskap. Man måste ha verktyg för att hålla inflödet i schack. Om det kommer 100 kommentarer i minuten måste du kunna ta bort 100 kommentarer i minuten. Då kväver du de mörka krafterna i sin linda. Hat-Sven får aldrig upp ögonen för posten eftersom hat-Niklas och hat-Olles kommentarer försvann inom två minuter från att de postades. Då behöver du inte ta bort 5000 kommentarer, kanske bara 100. / Noll hat.

Testversionen finns på zerohate.simpletask.se och du måste logga in med det facebookkonto du vill moderera. Det finfina med verktyget är att det samlar inlägg med nyckelord som du själv kan ange (de sparas dock lokalt, så du kan inte logga in och rensa från olika datorer) och det går sen att ta bort dem i bulk istället för att som i Facebooks standardutförande en och en.

Det går även att sortera på användarnamn, tid för inlägg, kommentarens innehåll, samt hotpoäng(?) för att kunna gruppera enligt de kriterier du själv önskar.

En screencast av hur det funkar finns nedan.

[youtube]www.youtube.com/watch?v=eRk0Wtcd-xU[/youtube]

One Comment

  1. […] har jag skrivit om Zero hate, ett modereringsverktyg för Facebook som hjälper till att rensa inlägg baserat på en […]