Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 23 sep 2015, and is filled under Noterat.

Current post is tagged

, , ,

Norrköpings Tidningar skärper modereringen

Logotyp för NT.seNorrköpings Tidningar, NT.se, meddelade häromdagen att de ska skärpa till modereringen, detta för att hatiska kommentatorer ofta får diskussionen att kantra.

På NT vill vi fortfarande att alla ska ha möjlighet att kommentera det som publiceras. Därför behåller vi kommentarerna som de är men kommer att vara tuffare mot dem som inte debatterar på ett seriöst och konstruktivt sätt. Syftet är inte att inskränka debatten, snarare att få till en bredare och bättre debatt. / Anders Nilsson, chefredaktör

Bara att önska lycka till och jag hoppas att de hittar en metod som funkar för dem (grundtipsen är dock att ha tydliga regler och se till att diskussionsdeltagarna efterföljer dem).

Hela NT.se-kolumnen finns på Bättre debatt utan nättroll.

3 Comments

 1. Nils Wernberg
  27 september, 2015

  Ursäkta att jag tar upp något helt annat, men jag undrar varför du inte skrivit någonting om att Ring P1 nu efter tio år slopar kommentarsfälten. De som är intresserade hänvisas istället till Facebook, Twitter, Google+ m.m.
  Jag tycker det är en skam att ett public service-företag inte klarar att själva ordna ett fungerande debattforum.
  Den officiella förklaringen till beslutet är att deltagarantalet sjunkit kraftigt sista tiden, Tacka för det när forumet under de sista åren varit erbarmligt illa skött.

  • André
   30 september, 2015

   Oj, jag hade faktiskt helt missat att Ring P1 stänger kommenteringen! Ska skriva om det så fort jag hinner.
   Stort tack för tipset, Nils!

 2. […] Tack till Nils som uppmärksammade mig på nyheten (via kommentarsfältet på Ingen Kommentar, no less)! […]