Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 15 jul 2013, and is filled under Användbarhet.

Current post is tagged

, , , ,

Uppdatering om Kommentarsfält för alla

Lättläst media (länk till ursprung)I mars fick ju Ziggy Creative Studio i uppdrag av Centrum För Lättläst / 8 SIDOR att  bygga ett tillgängligare kommentarsfältssystem och nu för tio dagar sedan presenterades den första skissen.

Läs hela presentationen på ZiggySays – Så bygger vi ett kommentarsfält för alla.

Några korta reflektioner

De detaljer som jag funderar över är bl.a. att baserat på vilken språknivå 8 SIDOR använder, så känns det som att en del termer i exempelbilderna kan behöva förenklas / förklaras (exempelvis ”Visningsnamn”).

Sen måste jag erkänna att jag blev lite konfys av att ”tummen upp” i kommentarstexten var så lik den på gillaknappen under texten, i både storlek och form, och funderade ett ögonblick om även den gick att klicka. Möjligtvis att den behöver förändras lite vad det gäller åtminstone storlek för att avvika lite mer.

Jag undrar lite vilken form av spamskydd som är tänkt för de fall det inte krävs inloggning för att skriva? Med tanke på att en del av användarna antas ha nybörjarkunskaper i svenska så finns risk att några kommer åka i spamkorgen p.g.a. syntaxproblem tolkade som botgenererade texter.

Men, som sagts tidigare, det är spännande! Det är ett ambitiöst projekt och det som visats upp är imponerande målgruppsorienterat.

Kommentarer inaktiverade.