Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 12 aug 2014, and is filled under Användbarhet, Noterat.

Current post is tagged

, , , , , ,

Havererad anonym kommentering

Logo för GawkerJag har tidigare varit lite eld och lågor om kommentarssystemet Kinjas Burner-konton, men utvecklingen i siten Jezebels kommentarsfält gör att jag får omvärdera dess funktionalitet.

Någon eller några har under de senaste månaderna gjort sport av att använda Burners för att lägga upp grova övergreppsbilder och -giffar i kommentarsfälten, vilket är minst sagt obehagligt för moderatorerna och läsarna.

Gawker Media, som äger både Jezebel och Kinja, har dock inte tagit itu med problemet.

In refusing to address the problem, Gawker’s leadership is prioritizing theoretical anonymous tipsters over a very real and immediate threat to the mental health of Jezebel’s staff and readers. / Jezebel.com

Problemet borde ju egentligenha förutspåtts redan på konceptstadiet, men när det nu missats borde det kunna lösas hyfsat enkelt genom att bilder som läggs upp via burnerkonton inte visas förrän de blivit godkända av en moderator.

På det viset förskonas i alla fall en kvalificerad majoritet från att se mentalt stressande bilder, samt att de som lägger upp bilderna förmodligen inte kommer tycka det är lika kul längre.

Burners är en bra idé, men hittills med halvdant genomförande.

Kommentarer inaktiverade.