Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 12 dec 2013, and is filled under Lagen och kommentarerna, Noterat.

Current post is tagged

, , ,

”Den högljudda minoriteten” – Researchgruppen gräver vidare

logo för ResearchgruppenResearchgruppens och Expressens avslöjande av rasistiska kommentatorer fortsätter. I Expressen är det idag bl.a. om militärer och hemvärnsmäns uppmaningar till och hot om väpnad kamp (varning för autoplay på videon).

På Researchgruppens egen site handlar det om hur de aktivaste på de högerextreama/rasistiska siterna även skriver över hälften av kommentarerna på SVT Debatt – som väntat flest på texter om invandring eller mellanöstern.

De bekräftar mitt antagande från igår om att det handlar om ett fåtal vars överrepresentation i kommentarsfälten ger intrycket att de är så många fler än de är (och som jag skrev för över två år sen behöver SVT m.fl. ta tag i problemet).

Undrar vad som dyker upp i morgon?

Bonus:

[Uppdaterat 131212, 18:12]

SVT Debatt har publicerat ett inlägg kallat Därför har vi kommentarsfält på SVT Debatt, där de försvarar sitt kommentarsfält med (i korthet) nedanstående:

Sveriges television vill främja den fria debatten, och har därför valt att ha kommentarsfält efter artiklar på SVT Debatt.

Vi vill främja en god samtalston. Därför framgår det tydligt och klart vilka regler och villkor som gäller för alla som vill skriva och tycka hos oss.

Detta är mycket lovvärt, men det är inte det som är problemet. Jag är fullkomligt övertygad om att de skulle kunna ha ett helt anonymt kommentarsfält som fungerade bara de (relevans-)modererade bättre.

3 Comments

  1. […] jag att Fredrik Strömberg hade skrivit på exakt samma tema nån halvtimme tidigare med avstamp i Researchgruppens gräv som publicerades förra […]

  2. […] och uppkopplad dator under normal arbetstid. Men visst, om de kollat vilka tider det är exempelvis störst andel icke-haverister / -propagandister bland kommentatorerna och det sammanfaller med arbetstid, så känns det som motiverat utifrån […]

  3. […] [Uppdatering 6/10-14, 12:50] Som säkerhetsexperten @mlowdi påpekar är detta i samma kategori av API-missar som Researchgruppen använde sig av nät de avslöjade rasistiska kommentatorer med hjälp av Disqus. […]