Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 21 apr 2014, and is filled under Etik, Lagen och kommentarerna.

Current post is tagged

, , ,

Twitter blockerar turkiska regimkritiker

Twitter logo över Turkiska flagganTidigare har jag skrivit om hur twitter blockerat användare eller hashtags från att visas i specifika länder för att följa den lokala lagstiftningen kring hets mot folkgrupp, men denna gång är det lite annorlunda.

Det som hänt

Enligt AFP har Turkiets premiärminister Erdoğan med stab begärt att två konton som, beroende av vem man frågar antingen förtalar premiärministern et al, eller sprider obekväm information kring den korruptionsskandal Erdoğan m.fl. är inblandade i, ska blockeras från visning inom landet.

Twitter, som ju nyligen blev helt blockerat i Turkiet, åtlydde och de två kontona är numer blockade för den som befinner sig inom landets internetgränser och inte använder anonymiseringstjänsten Tor.

Vad händer nu?

Fler konton står tydligen på tur, och detta är alltså ett par i raden av de mer tveksamma blockeringarna som inträffat. Som förväntat är inte protesterna så stora som de kunde/borde varit om vi inte hade vant oss vid de mer lättsmälta  blockeringarna.

Vilken den mildaste brottsanklagelsen som kan generera en blockering är återstår att se, men ribban verkar sänkas för varje gång.

___

(Tipstack till Återkoppla.nu!)

Kommentarer inaktiverade.