Ingen kommentar
MediaCreeper

Information

This article was written on 05 apr 2012, and is filled under (meta).

Current post is tagged

, , , ,

Medverkar i en artikel i Nöjesguiden

Nöjesguiden #3, 2012För ett par veckor sedan blev jag intervjuad av Nöjesguidens Kawa Zolfagary för en artikel om klimatet i nätdebatten, synen på anonymitet och kommentarsfältens framtid.

Medverkar gör också Marcin de Kaminski, som bl.a. analyserar de grupperingar som främst använder sig av kommentarsfälten för att sprida sin ”sanning” och han förklarar även skillnaden mellan en näthatare och ett kommentarstroll.

Resultatet finns nu på nätet och kommer i pappersform på fredag: Mata inte trollen.

 

Så här i efterhand

Även om inte allt som avhandlades kom med (då hade det nog blivit ett uppslag till) så är jag nöjd med mina delar. För den som är intresserad av mer av det som togs upp i artikeln så har jag tagit fram några länkar med dels texter jag skrivit på temat och dels lite av det andra som tas upp (kommer kanske att utökas / redigeras vid senare tillfälle):

Nu ska jag försöka följa upp i dialogfältet hos Nöjesguiden, samt snickra vidare på ett par inlägg som berör mediernas kommentarsfält i synnerhet.

3 Comments

  1. Jonas Andersson
    11 april, 2012

    Hej André! Upptäckte precis din blogg tack vare NG-artikeln. Bra grejer. Vill tipsa om mina egna skriverier i sammanhanget: http://www.jonas-andersson.se/2011/09/kommentarsfunktionen/
    Lycka till med arbetet med ev kommande bok! Maila gärna mig om du vill bolla idéer.

  2. […] en intervju i SVT:s Kulturnyheter säger upphovspersonen Kawa Zolfagary (som dykt upp här tidigare) bl.a. […]